Banan- och karamellrutor

Jag försökte vara lite kreativ häromveckan och göra en bakelse med banan i, då banan är bland det godaste jag vet! Så gillar du banan precis som jag, lär du gilla dessa hälsosamma banan- och karamellrutor.
 
 
Dessa rutor består av 4 olika lager. En bas, ett bananlager, ett karamellager och sist men inte minst ett chokladlager som topping. 
 
Basen: Mixa ihop 8 urkärnade dadlar, 1 dl fiber havregryn, 1 tesked agave sirap, 1 tesked kokosflingor och 1 dl mandlar i en matberedare. Sprid sedan ut smeten i en form med bakplåtspapper, ställ in i frysen.
 
Bananlagret: Mixa ihop 3 bananer till en jämn smet. Ta ut formen ur frysen och häll banansmeten över basen. Ställ sedan in den i frysen igen och låt stå tills banansmeten har stelnat.
 
Karamellagret: Mixa ihop 15 urkärnade dadlar, 2 teskedar agave sirap och 1.5 dl mandlar i en matberedare. Ta ut formen ur frysen och häll smeten över bananlagret, ställ återigen in den i frysen i ca 30 minuter.
 
Chokladtoppingen: Blanda ihop 2 dl kokosolja och 2-3 teskedar raw cacao pulver. Plocka ut formen en sista gång och häll chokladtoppingen över karamellagret, chokladtoppingen ska stelna direkt när du häller den över det tredje lagret. Skär upp bakelsen i rutor och förvara de sedan i frysen!
 
 

RSS 2.0