Baked cacao oatmeal


Blanda ihop havregrynen med mandelmjölken och ställ in det i kylen i 10-15 minuter tills havregrynen har sugit upp det mesta av vätskan. Medan detta står i kylen, sätt ugnen på 200 grader och mosa bananen, glöm inte att spara en bit av bananen till botten av formen.

Mixa bananen med kakao, bakpulver och kokosflingor.

Ta ut havre- och mjölkmixen ur kylen och rör ner banan, kakao, bakpulver- och kokosmixen. Smörj formen med kokosoljan, skiva upp resten av bananen och lägg i botten, häll sedan i smeten. Du kan nu välja att toppa med t.ex. nötter, chiafrön eller bär. Jag valde extra kokos och chiafrön. Du kan självklart tillsätta toppingen efter att den har varit i ugnen, det är helt upp till dig!

Sätt in formen i mitten av ugnen i 20-25 minuter, eller tills den är krispig på toppen!
Kommentarer
Trackback