Gluten-free bread

Du kan välja att halvera mängden brödkryddor eller strunta i detta helt och hållet. Har du inte rismjöl hemma ska det gå bra att ersätta det med extra mandelmjöl. 
 
Sätt ugnen på 200 grader och klä en brödform med bakplåtspapper. Vispa äggen luftiga och vispa därefter ner mjölken. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål och vispa sedan ner detta med äggen och mjölken tills det blir en jämn smet.
 
Häll smeten i formen och sätt i mitten av ugnen. Grädda sedan i 30-40 minuter. Brödet ska ha en krispig yta och motståndet ska kännas stumt när du ”slår” lite lätt på det i mitten. Om det sjunker ner i mitten låter du det vara inne ett tag till. Förvara brödet i kylskåpet.
 
Brödet är fritt från gluten, raffinerat socker och mejeriprodukter. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0